ارایه رزومه, هفت اشتباه طراحان در ارایه رزومه

ارایه رزومه, هفت اشتباه طراحان در ارایه رزومه


در جایگاه یک دیزاینر (طراح) اگر پاسخ و بازخورد مناسبی در ارایه روزمه خود دریافت نکرده‌اید، بررسی نمایید شاید یک یا چند از اشتباهات زیر در محتوای رزومه شما رخ داده باشد:


1-عدم تمرکز بر خود
یک رزومه به عبارتی ساده آگهی یا تبلیغاتی (advertisement) است برای یک “محصول” با این تفاوت که هدف این آگهی و “محصول” شما هستید. کارفرما برای تعیین توانایی شما در راستای اهداف سازمان و یا شرکت خود رزومه شما را به سرعت و شاید کمتر از 20 ثانیه بررسی نماید، مسوولیت شما در اینجا این است که بی‌درنگ، قاطع، به وضوح و با صدای بلند اعلام نمایید که شما می‌توانید.
ارایه یک گاه‌نگار یا کرونولوژی از سوابق حرفه خود به تنهایی و در ابتدای معرفی ارزشمند نیست و برای ورود اطلاعات صحیح به ذهن خواننده نیاز به مقدمه‌ای است که این کرونولوژی را با سرآغازی مرتبط سازد. در نتیجه یک سوم نخست رزومه خود را به معرفی پروفایل شخصی خود اختصاص دهید که به نقاط قوت شما به صورتی موثر و جذاب در عین سادگی در خواندن اشاره می‌نماید.


2-آغاز با موضوع و هدف
هیچگاه جایگاه خود را در شکل هدف و موضوع بیان نکنید، اغلب مدیران بر روی پتانسیل‌های دیزاینر متمرکز هستند تا پتانسیل سازمان و شرکت خود، این بیانیه را بخوانید:
” دیزاینر محصول هستم و آماده همکاری با یک شرکت پیشرو در زمینه دیزاین و تولید محصولات، که به طور قطع توانایی و تعهد ایده‌پردازی های خلاق، توسعه سازمان و راه‌کارهای بهینه جهت حل مسایل تولیدات را دارم.”
این بیانیه صادقانه به نظر می‌رسد اما با نیازهای خواننده بی ارتباط است، برای کارفرما اهداف و نیازهای شما اهمیتی ندارد بهتر است به وضوح و اختصار بیان کنید که چه پیشنهاداتی می‌توانید برای تولید کننده داشته باشید:
“دیزاینر محصول، با تمرکز بر طراحی تعاملی با ده سال سابقه طراحی سیستمهای کنترل تردد”
اکنون خواننده این بیانیه می‌تواند توانایی‌ و ارزشهای شما را برای شرکت خود درک نماید. جهت تاثیر بیشتر بیانیه، هر نوشتاری که خواننده بتواند بین نیازهای شرکت خود و مهارتهای شما ارتباطی بیابد و آنرا لمس کند، بیان کنید.


3-تمرکز بر روی مسوولیت‌ها به جای دستاوردها
فهرستی از مسوولیتهای پیشین خود بدون اشاره به نتایج و دستاورد‌های آن ارایه ندهید. دستیابی به جایگاه‌ها و مسوولیت‌ها برای دیزاینر کاردشواری به نظر نمی‌آید، آنچه مهم است دستاوردها و نتایجی است که از آن جایگاه برای سازمان و شرکت به ارمغان می‌آورد. یک رزومه موثر خلاصه‌ای از مسوولیت‌های شغلی در چند جمله و پس از آن اشاره به اطلاعات و دستاوردهای قابل سنجش آن می‌باشد.


4-خاص نبودن
معرفی دستاوردها با ارایه جزییات الزامی است. به طور مثال، هیچگاه چنین جملاتی مبهم نگویید “کمک به طراحی محصول”، “طراحی سازه‌ها و غرفه‌های ویژه نمایشگاهی”، “ارایه طراحی خدمات برای برند…” این جملات بیانگر سهم و مشارکت واقعی شما در دیزاین نمی‌باشند. بهتر است خاص باشید و اینگونه بیان کنید:
“آنالیز بازار هدف برای (نام شرکت یا محصول) جهت دیزاین محصول فوق با تمرکز بر زیبایی شناسی، با توجه به عدم موافقت تولیدکنندگان داخلی بیش از 70درصد سهم بازار داخلی را برای فروش به دست آورده و مورد تحسین منتقدان و مدیران قرار گرفت.”
یا
“دیزاین غرفه (نام شرکت، نمایشگاه و…) بر اساس طراحی فولدینگ و ساختارگرا با توجه به عدم موافقت کامل اعضای هیت مدیره شرکت، موفق به دریافت نشان غرفه برتر در سال… شده است.”
بدین گونه خاص بودن باعث تفاوت شما در بیان نبوغ، استعدادها، ذهن خلاق و ایده‌پردازی‌های شما می‌گردد. این سطح از نمایش جزییات به خواننده توانایی شما در گذشته و همچنین چشم‌اندازی از مهارت‌های شما در آینده را بازگو می‌نماید.


5-طراحی ضعیف و صفحه‌آرایی
حداقل 50% تاثیر رزومه کاری بر مخاطب از دیزاین آن مشتق شده است، طراحی و صفحه‌آرایی از دیدگاه نخست و دیداری باعث جذب خواننده به بررسی نوشتارها و محتوای آن می‌گردد به خصوص زمانی که این رزومه متعلق به یک دیزاینر و مدعی طراحی باشد.
شیت بندی و رزومه های برجسته را بررسی نمایید، حداقل کاری که به عنوان یک دیزاینر می‌توانید انجام دهید شیت بندی و ارایه‌های مناسب برای رزومه یک دیزاینر می‌باشد.


6-نوشتن درباره همه چیز
ساختار رزومه بیشتر شبیه به یک بروشور است نه یک کاتالوگ محصول، نیاز نیست تمامی داستان خود را بازگو کنید تنها اشاره به محتوایی که به موقعیت شغلی شما کمک ‌می‌کند کافیست!
به دستاوردها و نتایجی که هیچ ارتباطی با اهداف حرفه‌ای شما ندارد، اشاره نکنید. مهارت‌های منسوخ شده و یا دانش کامپیوتر درباره نرم‌افزارهای غیر مرتبط با دیزاین کمکی به شما نمی‌کند. همچنین از بیان جملات مرتبط با اطلاعات شخصی مانند سن، تعداد فرزندان، تاهل، فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی غیر مرتبط خودداری نمایید، مگر در صورتی که به صورت مستقیم با حرفه شما در ارتباط باشند.


7-عدم تمرکز بر روی فیلد دیزاین
این یکی از موارد و نکات الزامی است. اگر شما دارای قابلیت‌های متفاوتی در فیلد‌های دیزاین هستید ارایه تمام فیلدهای دیزاین در یک رزومه و عدم تفکیک آن برای مخاطب و دریافت‌کننده رزومه، حرفه‌ای به نظر نمی‌رسد. ضروری است پیش از ارایه رزومه محتوای آنرا مطابق با نیازهای مخاطب تنظیم و مشخص نمایید. در صورتی که بر روی چندین فیلد دیزاین فعالیت دارید، بهتر است چندین رزومه مطابق فعالیت‌های خود تهیه نمایید.


جمع بندی:
در نهایت زمانی که رزومه خود را ارایه می‌دهید، بدون حضور شما رزومه باید بتواند از توانایی‌ها و سوابق شما به خوبی و صریح صحبت کند، به صورتی که نیاز به توضیحات شما برای تناقضات، ابهامات و یا مواردی که در آن آورده نشده‌اند نباشد.
رزومه شما همانند فروش زمینی به مخاطب در 20 ثانیه است پس باید به گونه‌ای باشد که در این مدت ارزش، سرمایه گذاری و موقعیت استثنایی آن، برای مخاطب قابل لمس، آشکار و قانع کننده باشد.

پژوهش و برگردان: محمود عباسی
تمام حقوق محفوظ است، استفاده از محتوا، نقل قول و یا اشتراک با ارجاع به منابع آزاد است.

ارایه رزومه

  پانل های دیواری رییس ‌جمهور در نمایشگاه بین‌المللی مبلمان میلان

درود، به وب‌نوشت من خوش آمدید. دانش آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد طراحی(دیزاین) صنعتی از دانشکده هنر و معماری تهران مرکزی هستم و در زمینه طراحی محصول و متمرکز بر فرنیچر دیزاین فعالیت می‌کنم. داده‌های رایانامه، شماره تماس و پیوندهای دیگر در اینجاست. همچنین انتشار و بازنشر محتواها و تصاویر آزاد است و از اینکه در انتهای نوشتاری که باز نشر می‌کنید به منابع اشاره شده از شما سپاسگزارم.

انتشار دیدگاه:

نشانی ایمیل شما منتشر نمی‌شود.

جشنواره مبلمان شهری طراحی محصول (کنترل تردد) خانه‌ای با شیروانی قرمز طراحی و ساخت مبلمان کتابهایی با موضوع اقتصاد رفتاری راه هنرمند، بازیابی خلاقیت معرفی کتاب، دیزاین بریف نرم افزار طراحی صنعتی ایده‌پردازی یک محصول
طراحی و ساخت مبلمان ابزارهای اسکچینگ
محتوای جدید را به من خبر بده رد
© Mahmoud Abbasi 2023